Nalles tips till säsongsfinalen i morgon

Efter en tidig strykning av Zayin Shamern står det nio hästar kvar i Qatar NEAR Säsong Finalen på Täby. Flera av hästarna letar efter formen. Bland dom Mahany de Piboul och El Dor Pribot, som båda startade karriären som mycket lovande. Sedan gick det grus i maskineriet, men kapacitet finns.
Det gör det också i Oriental Myth, som dock tog tidigt slut i sin hittills enda start på svensk mark, medan Celistar har mycket kvar att bevisa. Andraplatsen kom i ett trehästarsfält, där Assiaf vann med runt 9 lgdr utan att förta sig.
För den prestationen gav handikapperen Assiaf måttliga 50 i formtal. Det kan vara lågt satt med femteplatsen i Sverigedebuten 11 och 12 lgdr bakom Ghallab och Al Janoob i åtanke.
Katyusha möter också upp med med segerform från sin debut, där hon slog av What a Wonder på mållinjen. Hon kan vara allt eller inget, men vinterbanor är notoriskt svåra att hantera för oerfarna hästar och det finns gamla rävar i fältet.
Winston Rocket är én, men Täbys dirt hör inte bland hans favoriter samtidigt med att han har fått se sig slagen av Maaloof de senaste gångerna de har mötts på andra banor.
På pappret ska Neira Royal vara nära Maaloof, men den lätta märren kan få mera besvärligt med vikten än honom.

Assiaf – Maaloof – Katyusha
Outs.: Neira Royal
/NALLE