12 och 15 april drar säsongen igång

OBS! Korrigerad text!

Vi har inte helt och hållet plockat ner alla bollar för säsongen ännu. Men vet att den traditionella vårsprinten på Jägersro blir 12 april. Tre dagar senare, 15 april, är det dags för nya, hästar utan formtal och upp till max 55, att vara färdiga för Täby.

De stora loppen ligger som de brukar: Prammsdagen, Gärdet och Strömsholm. Likaså Gr-löpningarna i september-oktober, på Cup-dagen i september och sprinten på Jägersro i början av oktober.

Info som kan vara bra att ha med på vägen är att första möjligheten för 3-åriga att komma ut blir i slutet av augusti i stället för i slutet av september. För stona blir det i stoloppet, och vill man inte vara med där finns en möjlighet några dagar tidigare i kanske snällare sällskap.

Efter önskemål från ägare/tränare/uppfödare är tanken att vi testar två lopp enbart för hästar födda i Skandinavien. Det blir i så fall inget skandinaviskt mästerskap, eftersom skillnaden från 0-hästarna och uppåt skulle bli för stor. Mer lopp för att fånga upp och bibehålla intresset nationellt. Detta är ingen fråga vi avgör själva, det gör SG utifrån Jordbruksverkets bestämmelser, och den diskussionen pågår just nu.

Vi får från Svensk Galopp möjlighet till 10 lopp på Jägersro, 10 lopp på Täby, 4 på Göteborg och 1 på Strömsholm.

Plus de båda synnerligen välbetalda loppen på Gärdet 6 juni!

Mer info följer, så snart vi har någon att ge.