Årets utmärkelser!

I samband med gårdagens årsmöte var det även dags för prisutdelning för årets mest framträdande arabgaloppörer och arabgaloppmänniskor under 2016.

Toutatix

Årets hingst/valack: Toutatix (ägare: Maria Hagman-Eriksson)

För enastående prestationer med både framstående placeringar och mest insprungna pengar i sin kategori. Har dessutom varit en enastående representant för svensk arabgalopp både med sin vinst på gärdet i ”HH SHEIKH ZAYED BIN SULTAN NAHYAN CUP” samt sin 2a plats i grupp 1 löpningen Shadwell Dubai International stakes, i GB.

Pamills lipse

Årets sto: Pamills Lipse (ägare: Maria Hagman-Eriksson)

För att i sin kategori nästan sprungit in mer än dubbelt så mycket som tvåan (234 723kr), den fina raden 14 (2-3-1) innebär att hon placerat sig 43% av årets starter samt vunnit HARC ’European Heritage Campionship i Belgien.

Murtajiz

Årets Rookie: Murtajiz (ägare: Al Nujafi racing ltd)

Tilldelades utmärkelsen ”Årets rookie” för att i sin 3 års säsong presterat raden 3 (1-2-1) och aldrig varit mer än en hals från seger. Avslutade säsongen med ett handicap på 64.

Anna Pilroth

Årets Jockey: Anna Pilroth

Anna har både flest segrar, högst segerprocent och mest insprungna pengar baserat på starter i Sverige. Hon har också fina placeringar utomlands så som 2a plats i Italien med Al Janoob.

Maria Hagman-Eriksson (t.v.)

Årets tränare: Maria Hagman-Eriksson

Maria hade överlägset bäst statistik på den skandinaviska arenan och hade dessutom utländska framgångar. Blev dessutom utsedd till svensk amatörchampion vid svensk galopps årliga gala.

Årets uppfödare: Kimfors Kerstin o Håkansson Ove

För uppfödningen av Macallan som tilldelades ”Årets prestation”.

 

Kerstin Kimfors (t.v.) tillsammans med Macallan

Årets prestation: Macallan
För att på 8 starter ha raden 4-1-0-2-1, dvs aldrig varit sämre än 5 (då 6 längder bakom i ett Gr1 lopp på Newbury) och för att under hela 2016 ökat i formtal och avsluta säsongen på hcp 81 vilket är det högsta formtalet på en svensk häst  under 2016.

Förutom ovan nämnda priser tilldelades även Pamills Lipse hederspriset ”Årets svenskfödda sto” och fick därmed en fri betäckning med El Wodkine, skänkt av Margareta Norenius och Roland Ask.