Gott slut och önskan om ett ännu bättre 2018

Galoppåret slutade lite tidigare än planerat för en del av oss. Dåliga väderförhållande och en illa förberedd Bro-bana gjorde att de sista löpdagarna på året ställdes in och däribland 2 arablopp. Dock är det viktigt att minnas allt det positiva och fokusera framåt på ett kommande framgångsrikt 2018.

Sverige har visat sig konkurrenskraftigt även med europeiska mått mätt.
Macallan gjorde ett fint besök i England som gav både 4e, 3e och till sist en 1a plats i högt rankade lopp.
Maria Hagman har även 2017 haft flera fina resultat utomlands med vinst för Pamills Lipse i Belgien och Jaldi Karo i Holland.

Gärdet åter igen en arabsuccé.
Galoppen på gärdet håller på att etablera sig som en stadig punkt i mångas nationaldagsfirande. De bägge arabloppen är de bäst betalda loppen under dagen och matchar den stjärnglans man vill sprida med kändiskonferencierer och hatt-tävlingar. I år vann Macallan och Hurra de bägge löpningarna och visade flera utländska gäster var skåpet ska stå.

Bros DIAR-dag
Den 27 juni var det dags för årets DIAR dag på Bro. 28 arabiska fullblod startade i 4 olika löpningar om sammanlagt 480.000sek. Dagen dominerades av Pia Höiom och gästande Francois Rohaut som bägge tog hem vars 2 segrar. Dessvärre var besöksantalet ganska glest denna tisdag och gav inte mycket PR till sporten.

Så med lite somriga minne önskar vi alla aktiva ett riktigt gott nytt år.

och glöm inte att rösta på årets arab på SG’s årliga gala. Rösta här >>>