MACALLAN inröstad till Hall of Fame

MACALLAN… för dom flesta behöver han ingen närmare presentation. Dahess sonen, uppfödd av Kerstin Kimfors och Ove Håkansson, tog galoppsverige med storm när han gick ut och vann direkt i sin 3-års debut. Den följde han upp med ytterligare 2 vinster på lika många starter innan det var dags för vintervila.
4-års säsongen inleddes lika bländande och det blev vinst direkt. Under året fortsatte han att utvecklas med pengaplaceringar i både England och Belgien. Året avslutades som det påbörjade, med vinst! Nu i WATHBA STUD FARM SPRINT CUP (GR3 PA) mot internationellt motstånd och Skimmelvalacken fick 81 i handikapp.

5-års säsongen (2017) var ändå den tid han verkligen skulle briljera! på 8 starter (2-2-2) sprang han in över 400.000kr. Han vann HH SHEIKH ZAYED BIN SULTAN NAHYAN CUP på nationaldagsgaloppen och efter det bar det av till England. Under sin tid där gjorde han 3 starter och placerade sig 3a, 4a och till sist 1a! Han visade att svenskt material var något att räkna med! Värt att nämna är att de löpningarna han kom 3a och 4a var stora grupplöpningar som hade lockat Europas allra bästa material!

Sedan dess har ”Allan” visat jämn god form och 2021 blev hans sista säsong. Under hans 6 år långa karriär blev det 47 starter (15-9-7) och nääääästan 1,5miljon insprunget (1 456 286kr). Karriären avslutades hedersamt med vinst, såklart! och på hemmabanan Göteborg!

Svensk arabgalopp vill tacka uppfödare, tränare och ägare för satsningen och att vi har fått följa med på hans resa och vi kan bara hoppas på en lika starkt skinande svenskfödd stjärna igen!