Nalle tippar det lite rumphuggna Derbyt

Skandinaviskt Arab Derby ligger på Jägersros onsdagsprogram som lopp 5 /V5-1. Med Mahany de Piboul på sidolinjen har det blivit en något rumphuggen och ojämn affär med blott fem till start. Med ett formtal på 78 måste W Catchcash räknas som bästa hemmahoppet. Trots stolättnaden står Niraan 10 kg sämre till.

Catchcash genrepade med en knapp seger på lite kort distans över Bisht, med Niraan som trea, när han kom tillbaka efter en och en halv månaders paus efter 4’deplatsen i Stockholm Cup till holländska Sartejano.
Catchcash kommer som regel bakifrån, och lopp med små fält blir ofta falska. Han behöver dock knappast oroa sig för att bli tempotorsk, när ingen vill ta ledningen här.
Polsktränade Tyl, som står bäst till i loppet med 82, brukar sätta ett hårt, jämnt tempo. Vad han kanske saknar i finishing speed, och ovana vid dirt, uppvägs kanske av en bra svängteknik, som kan vara nog så nyttig på den skarpa banan. Och att han är säker på distansen.
Tyl har vunnit sina två senaste lopp över längre distanser än dagens, och innan var han trea i Nogrodny Europy. Där var han ca. 5 lgdr efter Ameretto, som också sammanlagt vann hela år 2014’s HH Sheikh Zayed bin Sultan-serien.
Niraan står inte bra till i förhållande till de två. Samtidigt står hon också 4 kg sämre till mot Catchcash än när de möttes senast, och var 2 lgdr slagen. Med norska gasen fälld i rättan tid har hon dock förr visat att hon kan växla tempo – vilket kan överraska favoriterna. Hon ska i alla fall inte bli sämre än trea.
Båda de formtalslösa GE Qadir och Pamills Lipse har bara startat en enda gång förut utan att göra något vidare väsen av sig. De lär få ägna sig åt ett stallmästarskap.

Tyl – W Catchcash
(outs.: Niraan)
/NALLE