Nalle tippar onsdagens stayer på Jägersro

Onsdag d.21’a rids Parteros Minne över 2200 m på Jägersro. På pappret ser det tämligen rakframt ut, även om Ghallab har en historik med sena strykningar. Han står 2 kg bättre till än Al Janoob och från honom är det 6 kg till Catchcash som står tredjebäst till.
Senast hade Ghallab två lgdr tillgodo på Al Janoob i Gr3 sprinten. Nu står Al Janoob 2 kg bättre till, samtidigt med att han nog är den av de två som har störst glädje av distansökningen. Det vore också trevligt om Al Janoob visade toppform nu – han ska snart möta världstjärnor i Abu Dhabi.
Ghallab har dock för vana att slå Al Janoob, som i sin tur har för vana att slå Catchcash – fast inte i Copenhagen Cup, där Al Janoob var ett par längder efter Catchcash. Nu får han dock 6 kg av Catchcash och det kan göra livet svårare för förra årets Derbyvinnare.
I Copenhagen Cup var Niraan tvåa, men har lagt sig till en frontrunning löpstil som kan ta luven av de andra om de låter henne få för långt snöre och hon står hem med den stilen. Räknat över talen (4kg sämre än Catchcash, 12 sämre än Ghallab) ska hon vara likvärdig Bisht och Neira Royal.
Ingen av dessa två har dock någon strålande säsong bakom sig och skulle någon av dom vinna vore det lite av en överraskning.
Det vore det också om en av de två 4-åringarna skulle vinna. Båda är orutinerade och håller på att springa in sig över Derbydistansen. Top Spin började karriären med två andraplatser till Al Murjaan  och What a Wonder, vilket dock inte resulterade i ett av de högre formtalen. Men något bättre än så bör han vara.
Sehl Alquardabiyah lär också vara bättre än sitt tal. Senast var han med 4½ kg mera på ryggen blott slagen 10½ lgd av 75-hästen Macallan, som förvisso inte behövde förta sig.
/NALLE