Nalle tippar söndagens Winter Cup

Söndagens Arabian Winter Cup på Täby (Lopp 8 /V5-4) över 1600 m har samlat 7 hästar. Två med runt 20 starter bakom sig och resten orutinerade och bland dom glädjande nog två debutanter.
Rutinerade Zayin Shamern har tänt till med blinkers, och står så pass mycket bättre till att han ska slå de tre andra som har ett formtal. Lika rutinerade Kid Rock har förvisso glimtat till ett par gånger, men 10 kg är nog för mycket att ge bort.
Celistar och My Frezia har båda två starter i bagaget, utan att övertyga, och står samtidigt runt 20 kilo sämre till än Zayin Shamern.
Nyimporterade Assiaf har också startat två gånger, varav en i sitt forna hemland Frankrike. Han har ännu inte fått ett formtal, men Sverigedebuterade hyggligt i skymundan 11-12 längder bakom hästar som Ghallab och Al Janoob. Den prestationen lär vara mera värd än 52, och när han möter Zayin Shamern under lika vikt bör han med en likvärdig prestation vara före denna.
Polskfödda El Justice och Shakir debuterar båda och när tillika kval-loppen är ett minne blott är de ännu svårare att bedöma.

Assiaf – Zayin Shamern

Dark horses: LL Kid Rock /El Justice
/NALLE