Nalle tippar SSAR-amatörernas

Söndagens första avdelning av V5’an är en åldersviktlöpning för glada amatörer på araber. Ghallab är en säker vinnare på pappret. inklusiva ryttarrabatten är han 8 kg bättre inne än Al Janoob, som i sin tur är 4 kg bättre inne än Neira Royal.

När vintern nalkas är det uppenbarligen läge för Ghallab. Han kom från England som en stormvind vid denna tiden i 2012, men sedan gick det grus i maskineriet även om han sällan har gått dåligt de gånger han har kommit till start. Senast kom han tillbaka med seger över 1350 m efter en misslyckad start över distans i juni. Han slog Al Janoob, som han gav 4 kg, med en längd. Nu får han 2 kg, men där Ghallab inte har testats över distans sedan importen, kommer Al Janoob att uppskatta de extra 650 meterna.

Om orken skulle tryta för Ghallab, står Neira Royal med ett gott bud på en kombplats med sin kämpavilja. Hon har 3 kg på Maaloof, som hon slog med huvud senast de möttes över 2000 m. Maaloof gillar dock hemmabana även om han i år har en utpräglad mellansäsong, där han blandar och ger.
Det gör Anagorn Z Regula också. Senast vann han en handicap övertygande före Winston Rocket och Niraan med Maaloof i kön. Upprepar han den formen, blir han farlig, men han rids av en debutant i sammanhangen.
Arrtalo är den mest meriterade av de tre Onsala-hästarna. Ingen av dom står dock bra till och Arrtalos andraplatser är hämtade på Göteborgs gräs.

/NALLE