Nalles tips till Gr3 på torsdag kväll

Torsdagens Gr-3 löpning Wathba Stud Farm Cup över 1200 m är ett TRIO-lopp förutom V3-3. Det ligger sist av dagens 11 lopp och kommer ridas i strålkastarljus,  vilket bara Gazel T och Mad Makz har prövat förut.
De tre högst rankade i åttahästarsfältet är välkända nederländska gäster.
Al Asad vann loppet förra året i svensk träning och slog Gazel T med 8 lgdr. Med tanke på att Gazel har svårt att få sin patenterade slutrökare att fungera på sprint ska Al Asad har försämrat sig en del för inte åter att vara före, även om han i år har fått stryk av Gazel över 1600.
Som Gazel T har inte heller flotta Sartejano varit sämre än trea under sina besök i Sverige. Han vann i senaste starten Stockholm Cup (Gr 3) över 2000 m, men är inte heller han en utpräglad sprinter. Enda försöket var för någon månad sedan i en välbetald amatörlöpning på Duindigt över 1000 m, där han efter en knapp så inspirerad ritt slutade en bit efter svenskhoppet Sheimah Qardabiyah. Bättre borde han kunna även på sprint.
Sheimah står mellan 5 och 7 kilo sämre till än de tre gästerna, men verkar ha en fördel av kort distans, där hon nog inte behöver kämpa för sitt huvud som på längre distanser.
Al Janoob står ytterligare 2 kg sämre till. Han har inte varit sämre än fyra sedan ankomsten till Sverige och löper gärna uppe med tempot, men han är ett oprövad kort på sprintdistans.
Det är inte Mad Makz, som var förra årets stjärnskott med bl.a. två segrar över dagens distans. I år har det gått tyngre, men återfinner han form och lust har han kapacitet att vara med därframme, även om han står 4 kg sämre till än Al Janoob.
Big Ben har också kapacitet och visade fin fart i sitt kval över 800 m  när han återvände efter ett drygt års paus. Enda starten efter det var över 2200 m, som var för långt. Han står dock illa till på sitt formtal, fast inte lika illa som allt mer stabila och sprintbetonade RM Elliot, som blandat vissna resultat med att vara i hälarna på bra hästar.

Al Asad – Sheimah Qardabiyah
outs.: Gazel T – Sartejano

/NALLE