Nalles tips till Jägersro-premiären

Arabernas huvudsäsong 2015 sätter igång på Jägersro med traditionsbundna Romele Sprint. Av blott fem startande ligger de tre högst rankade inom två kilo av varandra, loppet kommer att bli nog så sevärt.

Egensinniga Mad Makz är Skandinaviens bästa sprinter. Med startboxmomentet väl undanstökat bör han vinna, även om de båda allroundarna Al Janoob och Daraahem bara står marginellt sämre till.
Medan Mad Makz årsdebuterar har dessa två dock visat mycket god form på isen i Schweiz.

Daraahem var två längder slagen i ett stort lopp av klasshästarna Alibaba- och Athlete del Sol. Gången efter var han lite blekare, men då var Al Janoob på plats och segrade i fin stil över Alibaba del Sol över de 1600 m.
Här tog det slut för Pamil’s Lipse, som vunnit sina två senaste loppen hemma i överlägsen stil. Vinsterna var dock i pauvert sällskap. Men man kan inte mer än vinna, och inte alla hittar benen på the White Turf. Hon står illa till på vikterna, men som fältets mest oerfarna kan hon rymma förbättring.

Bisht står också illa till, men verkar uppskatta kortare distanser. Han har slagit både Al Janoob och Daraahem över 1350, och står inte så mycket sämre till nu än att han kan göra det igen.

Med fem hästar till start, måste tipsramen hållas kort. Vi försöker med:
Mad Makz – Bisht
(Al Janoob)