Nalles tips till litet sprint-fält

Onsdagens handikapp på Täby till minne om arabgaloppören Ceasar går över långa sprintdistansen 1350 m. En distans, som egentligen inte passar riktigt för någon av de 5 deltagarna förutom kanske toppvikten Ghallab.
Han började sin svenska karriär som ett utropstecken över den och vann sina tre första lopp utan prut. Sedan gick det grus i maskineriet och han har sedan blivit struken ur lopp oftare än han har deltagit i dom. I år har han bara startat i Listedloppet på Gärdet, där han slutade sist. Är han fit for fight, är han inte slagen på förhand.
Sheimah Qardabiyah har vunnit över 1000 m. Hon brukar pulla ihjäl sig över längre distanser och gjorde även så över 1200 senast. Dagens distans borde ge henne besvär om inte stallet har hittat nyckeln och då är hon med dom.
Murjaan verkar vara bäst på gräs och hade nog föredragit lite längre, men hon avslutade snabbt till en andraplats bakom goda LL Donner i förra årets Sheikha Fatima på Täbys grus och 1150 m. Hon har alltså farten förutom hygglig form.
Neira Royal hade föredragit längre hon också där hon oftast matchas, men hon visar god form på alla underlag och distanser. Ärlighet varar längst och hon är ärligheten själv. Förra året var hon dock efter Donner och Murjaan på Täby, men slog Donner lätt på Göteborgs 1200 m. Under denna säsongen har hon en andraplats bakom Bisht över 1200 på Jägers. Hon ska med på alla kombspel om inte annat.
Al Janoob har bara prövat på sprint en enkelt gång. De var senaste starten i Gr 3 loppet Wathba Stud Farm Cup på Jägers över 1200 m. Han fick stryk av bra hästar, men slog Sheimah med 3 lgdr. Varje extra meter kommer att hjälpa honom liksom det gynnade innerspåret på Täby, då han gärna ligger uppe i pacen.
I ett femhästarslopp är det bara plats med två i tipsramen och då får Neira och Ghallab stryka på foten, men i ett öppet lopp, hade det känds bättre med flera.
Al Janoob – Murjaan

/NALLE