Nalles tips till vårpremiären!

Araberna öppnar traditionsenligt säsongen på Jägersro med Romele Sprint över 1200 m på söndag.
Kvalitén är det inget fel på med två Gr3 vinnare och Skandinaviens p.t. bästa sto bland de sju startande. Hur formen är efter vinteruppehållet är någonting annat.
Mad Makz tog sin grupp-seger i Wathba Stud Farm sprinten förrförra säsongen, men har inte startat sedan juni ifjol. På kort behöver det kanske inte betyda all världen och han har 7 kilo i handen på förra årets Wathba Sprint segrare Macallan. Pappersvinnaren.
Macallan har emellertid inte gjort något fel i sina tre starter och vunnit alla. Han blev också bara bättre vad det led och 3-årssäsongen kulminerade med grupp-segern. Inte pjåkigt av en nu fyra-åring, förhoppningsvis har vi inte sett botten i honom än.
Även utan de stora framstegen borde han åter vara före Niraan. Det var han med 2½ lgd i Wathba sprinten och även om Niraan vann sina två avslutande lopp efter sprinten, är stoet inte känd som sprinter i första hand.
Duktiga penningplockaren Pamills Lipse står 5 kg sämre till ån Niraan och 11 kg sämre till gentemot Makz, som hon tidigare har fått stryk av på kort.
Stallkamraten Al Murjaan är nog inte som bäst på kort han heller och bara nycket gjorde, att han två gånger kom ut över 800 m. i Schweiz. Han är dock den enda i fältet som har startat nyligen och på våren slår form ofta klass.
Bisht står också dåligt till, men när det vankas sprintlopp håller han sig gärna framme. Han slog under lika vikt Mad Makz med huvud i detta loppet förra året och i Wathba sprinten var han 2½ lgd. efter Macallan och huvudet efter Niraan, som han nu möter på 4 kg bättre villkor.
Nashwill står sämst till av alla och får satsa på en matlapp.

Macallan – Mad Makz – Bisht

(outs.: Niraan)
/NALLE