Startlista och Nalles tips!

På söndag är det dags för QUEEN ANNES MINNE över 1600m på Göteborg och det är ett fält (kanske mycket pga flyttade Dag Ulvegärde loppet) som samlat mycket varierande handicap/vikter.

Pamills Lipse B 71kg Per-Anders Gråberg
RM Estelle S 50kg Annie Nilsson Lindahl
Maghazi B 66kg Andreas Tapia Dalbark
Al Murjaan S 64kg Ina Veronika Toverud
Bisht B 69kg Natalie Mortensen
Eastway S 73kg Josefin Landgren
Mr Maximus    53kg Kajsa Lindsjö

NALLES TIPS

Nästan samtidigt som det på Chantilly springas om arabernas World Cup, springas det på Göteborg (lopp 6; V5-2) om Queen Annes Minne. En handikap över 1600 m, där det är stor skillnad på vikterna.

Eastway lär bli favorit på segern över Jaldi Karo, när han var flygande in the fast lane på ett mjukt Klampenborg. Det även om han inte visade samma form gången efter och ska bära toppvikten 73 kg. Det är mycket vikt alla dagar i veckan. Pamills Lipse ska bära 71. Det är också mycket vikt, men man vet samtidigt sällan var man har henne. Hon kan gå med de bästa, när det passar och senast var hon ganska till sin fördel knappa 8 lgdr slagen av Jaldi Karo. I det loppet gjorde nye Maghazi come-back efter ett års paus och var i mål 4 lgdr senare. Nu står veteranen lovande 7 kg bättre till. Med lopp i kroppen och med vettiga 66 på ryggen.

Al Murjaan bär trevliga 64, men letar efter fina sommarformen sedan en tid och det börjar åter bli tungt med Bishts 69. Stark, som han är, ska han samtidigt hämta 2 lgdr på mr Maximus, som knappt kommer känna av de 53 kg på ryggen. Det är 20 mindre än Eastway och 18 mindre än Lipse på ett kanske tungsprunget Göteborg, där han har vunnit förut. Samtidigt håller han jämn fin form. Bättre än stallkamraten Estelle, som inte heller lär känna av bottenvikten 50 kg på ryggen.

3 – 7 (1 – 6)


(arkivfoto: Eastway efter segern i HH Sheika Fatima Apprentice World Championship på Klampenborg)