Nytt från välbesökt årsmöte

SARA:s årsmöte i Hässleholm 28 mars var välbesökt, och tacobuffén + bowlande efteråt uppskattat. Många duktiga spelare såg vi!
Det blev också tid för informell diskussion och olika idéer, bland annat kring hur den skandinaviska galoppaveln för arabiska fullblod kan stimuleras.

Här påminde vi om  nyheten som fanns på arabgaloppens Facebook redan i mitten av december: att SARA lyckats få en fri betäckning med hingsten Seraphin du Paon. På hans meritlista finns Gr-segrar i Kahayla Classic och Presidents Cup, liksom UAE Arabian Derby och Gr2-loppet Prix Cheri Bibi i Frankrike som 3-åring.
Betäckningen görs med fryst semin, och går till det, vid utgången av 2015, högst rankade skandinaviskt ägda och tränade stoet.

Nytt vid årsmötet:
SARA har fått sin egen Hall of Fame, med oförglömliga profiler  genom åren. Shades of Dawn, Eldorado, Partero, Lill Sham och El Wodkine hyllades vid mötet med särskilda hedersbevis, och kommer säkert att följas av fler som lämnar djupa spår i skandinavisk arabgalopp. Både Lill Sham och El Wodkine lever fortfarande.

Vid mötet delades också diplom ut för 2014 års prestationer.

Årets häst: W Catchcash
Årets sto: Neira Royal
Årets Rookie: Mahany De Piboul
Årets Prestation: Mad Makz
Årets Jockey: Martin Rodriguez
Årets tränare: Camilla Nilsson
Årets uppfödare: Genberg & Co

Omval av ordinarie ledamöter i styrelsen: Nalle Rosenkjaer (vice ordförande), My Åberg (sekreterare) samt Roland Ask och nyval av Charlotte Goss, med Jessica Svensson som ny suppleant.
Föreningens revisor Göran Ericsson valdes också på nytt, liksom valberedningen Gert-Åke Åberg och Johanna Ericsson, med Gert-Åke som sammankallande.

Medlemsavgiften bestäms ett år i förväg, och den kommer för 2016 att vara fortsatt oförändrad: 300 kr för enskild medlem, 350 kr för familj/stuteri/företag med rösträtt för 1 person.
Är du inte redan medlem? Använd vårt PlusGiro 29 61 79-5.