Och Nalles tips för lunchgalopp på torsdag

Garizim Memorial rids d. 5’te maj över 2000 m på Täby. Såhär på våren slår form ofta klass. Såväl Al Murjaan som Oriental Myth har vinterform. Al Murjaan den senaste, när han var 4½ lgd efter Macallan på Jägersropremieren.
Båda han och Oriental Myth årsdebuterade i halvtung bana över 1600 på Täby. Här var Al Murjaan över 6 lgdr före en bleknande Oriental Myth. Sedan gick han till Schweiz och kom genom ett ödets nyck ut i två lopp över superkorta 800 meter. I det senaste av dem mötte han åter Oriental Myth, som nu vände på formen och slog honom med 2½. Vem som missgynnades mest av bristen på distans är dock svårt att säga.
Winston Rocket följde med Oriental Myth till Schweiz, men slutade 10 lgdr efter stallkamraten. Han var också långt efter denna i december, men han kanske vaknar till liv med sin favoritryttare i sadlen.
Assiaf var bara halvlängden efter Oriental Myth vid det tillfället. Han årsdebuterar och står 4 kg sämre till, men med en god vinter kan han ha förbättrats.
Det kan Katyusha också med sina blott två starter i livet. Hon vann lätt sin debut i enkelt sällskap för sedan i andra starten sluta 9 lgdr efter Oriental Myth, men långt före Winston.
El W Dora började också sin karriär bra, men sedan har det inte blivit till något. Hon bär tillika kraftig övervikt. Hon borde vara chanslös, men hon har haft en fin vinter som distanshäst och vem vet, vad det kan ha gjort för henne.

Al Murjaan – Oriental Myth
(outs.: Assiaf)
/NALLE