POLYTUFT TROPHY

Söndag 8/7 är araberna på Jägersro. Över 1200 m i dagens sjette lopp, som är V5-3 och V3-1.

Loppet sponsras av Polytuft genom tidigare tränaren och ägaren Khalil Soufi och det ska Macallan vinna även om det är en handicap. Den flerfaldiga Listed – och Grupplöpsvinnaren är klassen bättre än motståndarna. Och bäst är han över de kortare distanserna, där samtidigt hans toppvikt betyder mindre. Ändå är det så, att loppen först ska ridas och skulle Macallan svika, är det plötsligt mycket öppet.

Mad Makz är som Macallan van att möta de allrabästa härhemma. Han har vunnit Gr3 över distansen och mot lättare motstånd denna gången kan han tända till efter en period av ”also rans”. Han är dock den enda i  fältet utan bra, färsk form.

På DIARdagen vann Suhaim över Wictor med halvlängden på den aktuella distansen och båda såg ut att trivas på kortare än dessintills. De sex kilo Suhaim står bättre till denna gången skadar inte hans chancer samtidigt som innerspåret ger honom färre hästar att passera än t.ex. Macallan på ytterspåret. Mahany de Piboul var trea ytterligare en längd efter, men lite trafikproblem för de andra och den längden är snabbt uppäten.

Time only matters, when you are doing it, men Al Raha kan också springa snabbt.  Det visade hon om inte annat, när hon kom bakifrån och förlorade med emaljen på tänderna till Maghazi på samma tid som Storm Troupour vann Gr3 på i höstas och slog Macallan. Senast hon sprintade var hon halsen före Mahany de Piboul. Al Raha vann också senast på DIARdagen, men över 1600 m. Här slog hon årsdebuterande Cleopathre med en halv längd. Det var det kortaste nyimporten ännu hade försökt sig över. De möts på samma villkor som då och Cleopathre ska vara förbättrad med lopp i kroppen, men Polytuft Trophy är än kortare och det återstår att se, hur det passar henne.