Pengar

Arabgalopp kostar en del. Men här finns också helt andra möjligheter att FÅ IN pengar än i någon annan tävlingsgren för araber. El Wodkine från Vetlanda har sprungit in över 800,000:- som exempel.

De exempel som nämns nedan gäller villkoren i Sverige. För information om vad som gäller i Norge och Danmark kontakta våra danska och norska styrelseledamöter.

Kostnader
Att starta sin häst innebär en del kostnader innan den kommer till start. Bland annat måste man ha en jockeydress inregistrerad i SG kostnad 250:-/år, kontakta Anita Björnhult SG, 08-627 22 80. Hästen ska vara registrerad i SG och givetvis krävs ett pass.

Anmälnings avgiften till ett vanligt arablopp på Jägersro och Täby brukar vara ca 200:- + moms. På övriga banor kan kostnaden vara högre.

Prispengar
Prispengarna i ett arablopp brukar ligga mellan 25.000:- och 80.000:-. Med ungefär hälften till vinnaren, hälften av det till 2:an o s v. Föder Du upp hästar som startar i galopp, får Du som svensk uppfödare automatiskt en uppfödarpremie, som baseras på insprungen summa av dina egenuppfödda hästar. Ca 12% av summan betals utt. Uppfödarpremien utbetalas direkt till uppfödaren av Svenska Galoppförbundet. Detta gäller oavsett var i världen pengarna springs in.