Resultat från Italienska DIAR dagen

Dubai International Arabian Races (DIAR) startade sin säsong igår på Capannelles vackra bana utan för Rom, Italien.
Dagen innehöll 9 löpningar för Araber och Engelska fullblod med den 4e upplagad av Premio Dubai International Arabian Races 2019 (Listed PA) som grädde på moset.

Sverige hade 4 representanter på plats. Camilla Nilssons Al mounteze monlau och Maria Hagman-Erikssons Jaldi Karo sprang båda i dagens huvudlöpning, men motståndet var i tuffaste laget och loppet vanns imponerande av KANAAN, riden av Sylvain Ruis, tränad av Didier Guillemin. Detta var tredje raka vinsten och andra Listed vinst, för den fyraårige sonen till Saraab, som är en halvbror till de grupp 1-vinnande stona Joudh och Mabrooka. Sex och en halv längd bakom kom Mashhururalkhalediah på en andra plats och ytterligare en och en kvart längd i tredje var Salam Al Khalediah.

Se loppet här >>

Detta var andra vinsten för YAS Horseracing Management, eftersom deras fyraåriga sto BAYAN hade vunnit dagens första löpning,
Premio Taajer – UAE Embassy Conditions Stakes, också över 2000m för fyraåringar och uppåt. Hon ledde fältet från början till slut men blev starkt pressad av Jadeeda i avslutningsfasen.
I denna löpning representerades Sverige av Cleopathre, tränad av Charlotte Goss, och Hagman startade Pamills Lipse. De båda svenska ekipagen hamnade 4a respektive 5a det 6 hästar stora fältet.

Se loppet här >>

Nästa DIAR dag går av stapeln den 13/6 på Newbury, England och serien kommer till Sverige och Bro park den 16/6.