Stor tilltro till Bisht i Nalles tips

På onsdagen löps Parteros Minne över Täbys 2000 m som dagens 5’te lopp och utanför streckspelet. Fältet om 6 hästar får säkert Bisht som favorit.
Han har blivit som en ny häst med norsk gas och har visat en härlig speed i sina två senaste starter.
Först pressade han goda Catchcash till en hals över 1730 m och såg inte ut som det var det längsta han stod. Senast parkerade han Neira Royal och ett gäng andra hästar, som i och för sig inte är kända som sprinters, över 1350 m.
Neira har dock en klar fördel av den längre distansen och står lika bra till på vikterna som Bisht. Hon har dock haft en lång säsong. Men senaste starten över 2000 m, där hon fick stryk av Maaloof och Anagorn Z Regula, bör man nog se lite bort ifrån då hon la krafterna allt för tidigt.
Hon var dock inte mera än en halv längd före Maaloof näst senast de möttes och står ett kilo sämre till nu. Trots att Maaloof har visat svängande form denna säsongen får man inte bortse ifrån att han står bäst till i fältet, och kan ha en hel del att hämta här.
Det måste Anagorn också ha. Han står distansen och var senast 2 lgdr före Maaloof och 4 lgdr före Neira under en debuterande ryttare. Gången innan spöade han Maaloof så det stod härliga till i en handicap, där Bisht var sist, men utan norsk gas. Han står dock 12 kilo sämre till än Maaloof här.
Daraahem står lite bättre till än Anagorn, men är något bättre på gräs. Även om han åter får fällbara blinkers på har han varit lite för långt slagen de senaste gångerna för att man på allvar kan tro på honom.
Det är också svårt att tro på GE Qadir, som står sämst till av alla, trots att detta är hans blott 3’dje start. Han borde vara ytterligare skärpt från senaste starten, där han var runt 12 lgdr slagen av Catchcash.

Bisht – Anagorn Z Regula – Neira Royal
Outs.: Maaloof

/NALLE