Tight upploppsduel avgjorde

Där AFJA’AN drog längsta strået.
Med huvud i arabernas 2100 m uppgör på Bro efter ett rafflande löp, som till slut handlade om tre hästar helt in på linjen.
Den, som säger arabgalopp är tråkig såg inte, när Poloniz resolut tog täten och lämnade resten av fältet i bredd och nummerordning in i första sväng. Alla utom What a Wonder och Maghazi, som var sist. Det var de också långsidan ner med Poloniz bombande på i front före Wellington med Benjie, Afja’an och Mahany de Piboul i bredd bakom. Sedan blev det scenförändring in i upploppsvängen, när Assuan satte fart. Benjie förmådde inte svara upp, Wellington försvann helt och Afja’an var av bettet. Istället kom också akterlanternarna och medan What a Wonder flätade sig igenom, hittade Maghazi öppet spår hela vägen invändigt och var i front ut på upploppet. Assuans försök blev kortlivad, men Mahany de Piboul var fortfarande med liksom What a Wonder och den föredömligt kämpande Afja’an. 
Amer sonen Afja’an och pristageren 2018 för årets prestation What a Wonder åt sig närmare och närmare nestor Maghazi och under mål var de förbi till seger med huvud för Hagmans Afja’an (Lopez) över What a Wonder, som hade någon halvlängd till Maghazi. Sedan följde Mahany de Piboul och Benjie.

Bilden kan innehålla: 2 personer, personer som står, häst, blomma, utomhus och natur