Yalla Yalla Jaldi Karo

När Jaldi Karo satte kursen mot Malmö för att springa i det 2400 meter långa Ramonia Cup, var det för ändra gången i år.
Första gången vann han Gr3 löpningen Wathba Stallions Cup. Då som nu var Al Mounteze Monlau med i fältet och han hade i deras två senare möten slagit Jaldi Karo. Nu vankades det åter dirt och det var lagd upp för ett tvåkejsareslag. Det blev det också, när loppet tog fart i andra svängen.

Här gled Jaldi Karo invändigt om ledande Murtajiz. Bakom var räckeföljden den samma: Suhaim, Al Mounteze Monlau och Al Murjaan med Mahany de Piboul sist, men halvvägs nere för baksidan hände det saker. Al Mounteze Monlau satte segel och det tog helt vinden ur först Suhaims och sedan Murtajiz’. Han var snart uppe hos Jaldi Karo och väl där fortsatte han trycket. Mitt sista svängen var han före, men Jaldi Karo svarade upp under PA Gråberg och hade den kortare vägen att gå. In på rakan var Jaldi Karo aningen före och hela vägen hem kämpade han och Al Mounteze om segern. Den gick till Jaldi Karo, som på linjen var ett långt huvud före Al Mounteze Monlau och med gott om luft ner till Mahany de Piboul, som hade sprungit om Al Murjaan i svängen.

Gert-Åke Aberg överräckte Stuteri Ramonias hederspris åt ägare/tränare Maia Hagman, som också kunde glädja sig över Al Murjaans fjärdeplats.

Foto: Nils Rosenkjaer