Macallan avgjorde på spurt

(saxat från svenskgalopp.se)
Goda 100 000 kronor stod på spel i arabgaloppörernas Wathba Stallion Cup över 1 730 meter. Med ett lopp i kroppen var Macallan mogen att bärga den översta pallplaceringen. Martin Rodriguez red skimmeln, som tärnas av Henrik Engblom i Skara.

Macallan
Macallan tillsammans med tränare Henrik Engblom i vinnarcirkeln. Priset delades ut av SARAs ordförande Nils Rosenkjaer.

Macallan tog det lugnt från start och låg långt ner i fältet när ledande Benjie (C Lopez) svängde in på bortre lång med 1 000 meter kvar.

När sedan Jaldi Karo (F Janetzky) gick till attack i ingången till sista sväng liftade Macallan med i draget och med 200 meter kvar handlade det i stort sett bara om dessa hästar. Ganska snart fick Jaldi Karo ge sig och Macallan kunde sträcka ut till en säker viktoria.

– Macallan är egentligen en sprinter. Men som Martin red honom idag blev det nästan ett sprintlopp. Macallan är som ett litet fullblod och hemma bland de andra hästarna är han en i gänget. Nu siktar vi på Gärdet och sedan får vi se om det kanske blir någon utlandsstart senare i år, sade Henrik Engblom.

Detta var sjuåringens tolfte seger i karriären. Äger gör Stall Apperitiffe och uppfödare är Kerstin Kimfors samt Ove Håkansson.