Många om budet i Qatar NEAR-handicap på söndagen

Qatar NEAR-handicapen över 1600 m på Täby (V5-5 / V3-3 och ett TRIO lopp) kan bli en sevärdig tillställning.
Daraahem är egentligen överkvalificerad för detta loppet, men kom med då senaste höjningen av formtalet hände efter anmälningsdatumet.

Formen sitter där den ska med två andraplatser efter Labwah och han blir svårtuggad i ett lopp där hälften av hästarna bär från 1 till 7 kg övervikt. Han lär bli en befogad favorit.
På förra årets form ska Neira Royal, Murjaan och Mahany de Piboul vara därframme. Varken Murjaan eller MdP visade dock en form i sina senaste starter som bör räcka mot Daraahem. Neira årsdebuterar däremot och det brukar hon göra bra.
Al Murjaan och Winston Rocket årsdebuterade båda med seger, men sedan har det gått lite grus i maskineriet. Båda bär övervikt, men Winston är en fighter och Al Murjaan rids av stalljockeyn framför Pamills Lipse, som ständigt gör det bra. Senast var Lipse 4 lgdr före Winston Rocket och står 1½ kg bättre till.
Hon står också 1½ kg bättre till än Al Murjaan, som dock blott har startat tre gånger. Det bör finnas mera att hämta där, liksom det måste finnas i Al Haail, som blott har startat två gånger, därav en förra året i Frankrike.
Al Haail bär också övervikt, men såg ut som en – om än lite grön – kapplöpare, när han vann sin årsdebut på en hygglig tid. En riktig dark horse.
Bisht har givit 7½ kg till Labwah slagen 8½ lgd och 12 kg slagen 12 lgdr. När han var slagen de 8½ lgd, var han samtidigt 8 efter Daraahem, men står nu 6 kg bättre till än denna. Det kanske inte bör räcka till vinst, men det är ingen dålig form.
Anagorn Z Regulas form från Gärdet är inte dålig heller. Här var han 8 lgdr efter Daraahem och står 13 kg bättre till här. Det gör honom mycket farlig, men han är lite upp och ner. Senast var han 1½ lgd efter Lipse och står 2½ kg bättre till. På formen från Strömsholm ska han få svårt med Bisht.
Varken Maaloof, Dratzan eller Zayin Shamern har visat form som räcker här.

/NALLE