Nalle varnar för ”livsfara”!

Onsdag den 1’sta juli är det för första gången i mannaminne arabgalopp på Övrevoll.
Det handlar om Wathba Stud Farm Norway Cup över 1800 m. på gräset med 7 svensktränade hästar till start. Loppet ligger som V5-2 och förutom vinnare/plats och komb, kan man också spela Trio från Sverige.
Labwah står bäst till, 2 kg bättre än Al Janoob, som hon har slagit vid alla tre tillfällen de har mötts i år. På Gärdet var de dock nästan samtidigt över mål, och då bar Al Janoob 6 kilo mera än Labwah. Å andra sidan var viktskillnaden bara 2 kilo i Labwahs favör när hon vann och slog honom med 7 lgdr på Strömsholm.
Daraahem fick 3 kg för sin andraplats i Listed-loppet på Gärdet till Athlete del Sol och står tredjebäst till, blott 1 kg sämre än Al Janoob. Så mycket bättre är han på gräs och kanske lite till, vilket gör honom livsfarlig här.
Derbyvinnaren W Catchcash står 6 kg sämre till än Labwah och Bisht 8.
Bisht har dock slagit Catchcash – som sällan ger sin ryttare något gratis – båda gångerna de har mötts i år. Han slog också Daraahem stort på Jägersro, men var 6 lgdr efter honom på Gärdet och står 2 kg sämre till här.
Övrevoll är dock en bana med unik topografi. Det går uppför och nerför. Utgången av upploppssvängen i nerförsbacke är inte 100-procentigt doserad, och själva upploppet går uppför samtidigt som man också ska över en grusövergång. Dessutom: man får inte ha spö i Norge.
Det kan bädda för överraskningar. Kanske även öppna för Al Murjaan, som bara har två starter bakom sig, men efter debutsegern var borta på Strömsholm.
Däremot verkar Arrtalo, som står 19 kg sämre till än Labwah, få svårt.

Labwah – Daraahem – Al Janoob
/NALLE