Nalles tips till stochampionatet

Labwah är omslagsflicka på Göteborgs program inför söndagens tävlingar. Här startar hon i Gothenburg International Fillies and Mares över 1600 m, som är arabhästarnas Stochampionat och som hon vann förra säsongen.
Loppet, som går som dagens femte och är V5-1, har blott samlat fem hästar och Labwah blir givetvis storfavorit. Hon är i form och hon har 11 kilo och mera i hand gentemot Niraan, Neira Royal och Murjaan.
Av dessa har Niraan den solidaste formen och vann i senaste starten. Här var Neira Royal över 20 lgdr efter och i säsongdebuten var Neira 10 lgdr efter Murjaan, men med två lopp i kroppen bör Årets Sto 2014 nalkas formen.
Snygga Murjaan har inte heller fått till det i år och hennes formtal har sjunkit som en gråsten. Man får dock inte glömma, att hon förra året slog Labwah i tung bana på Göteborg, som väl nog är hennes favoritbana.
Det är också den banan där Rugosza kommer till sin rätt och har tagit sina segrar. I näst senaste starten vann hon på bana och distans och var 3 lgdr före Niraan. Nu står hon dock 10 kg sämre till och ger samtidigt Labwah 23 kg, men hon har förut visat 63 på Göteborg.

Labwah (inshallah). Annars kan allt hända.
/NALLE