Nalles tips!

Araberna har två framträdanden på Bro 31/10 och båda inom V5.
Det ena är en Emirates BreedersProgram löpning och det andra en handicap över 2100 m för de bättre.
Jaldi Karo hör helt säkert till bland de bättre om inte de bästa och det avspeglas av vikten om 69 kilo. Det är tungt alla dagar i veckan och sex mera än stallkamraten och årets Derbytvåa Ayman. Båda har varit en handfull längder bakom flygande holländaren Akoya under lika vikt. Jaldi Karo senast i Italien tio dagar innan. Vi har nog inte sett det bästa av Ayman än och hittills har han också haft ett litet men ständigt kram på Lets do It, som sällan är utanför de tre för det. Han är ännu en Hagman och de utgör fyra av de sju startande.  Den fjärde är dubbla heritage europamästaren Pamills Lipse, som visade att formen var prickad inför ett tredje mästerskap, när hon senast nosade ut Toutatix på linjen. Det har blivit tvillingar och trillingar och det kan bli en fyrling för stallet, men har Mahany de Piboul vaknat på rätt sida och på rätt plats kan han dyka upp som ett troll ur en ask i handicaps och spoliera det nöjet.  Ghallab går oftast i åldersviktslöpningar. Alltid som bäst under vinterhalvåret och från ett högt formtal. Numera kanske inte ofta nog för nestorn att få rätta pusten för vinst, men hade loppet gått på Gärdet vore däremot What a Wonder ett givet streck.
Hursomhelst är det roligt med två lopp och bra för körda mil också.

Bilden kan innehålla: 2 personer, personer som ler, personer som rider, häst, himmel och utomhus

(Foto: Jaldi Karo efter segern i Lill Sham Cup)

ANDRA BENET I EMIRATES BREEDERS PROGRAM

rids 31/10 över 1200 m på Bros dirt med tio hästar i boxarna.
På formtalen ska det stå mellan Makbar de Piboul och Al Malik. De har en rund handfull kilon till godo på Noctorius och Mr Maximus, men de letar efter formen. Faktiskt är Noctorius de enda i fältet med form. Senast var han många längder före Makbar och de tre kilo han är sämre inne nu borde inte vända på steken över denna distansen. Då var Maximus bara ett par längder efter Noctorius, men de tre kilo han är sämre inne nu, hjälper förstås inte även om distansen kanske gör det.
Al Malik är också en formtalsfavorit i fara. Gråberg up, men Al Malik har inte fått till det sedan förra årets Derby och Wiwa la Wida inte sedan årets Strömsholm, så värsta motståndet kan komma från någon av de fem debutanterna. Av de kvalade såväl Benjie som Saffiya och Assuan mycket bra. Debut är debut, som det sägs, men de verkar iallafall vara något för framtiden. Det kan Etoile de Faust och OAS Madox också vara, men kanske lite längre fram i tiden.

Bilden kan innehålla: en eller flera personer, personer som rider, häst och utomhus
(Foto: Abdullah al Mansooris treåriga Dahess-son Assuan, som kvalade på snabbaste tiden av debutanterna)