8 till start i Lill Sham cup

På fredag är det dags för Breeders dagen på Bro Park och tillsammans med en hög fina fullblodslöpningar avrids även Lill Sham cup över 2100 som belönar segraren med 50.000kr.

Loppet går som dagens andra, utanför V-spel, Ca kl 18.25.

Jaldi Karo    59,5kg Fredrik Janetzky
Pamills Lipse B 57,5kg Anna Pilroth
Maghazi B 59,5kg Marcos Rabaldo
Ishraaq B 57,5kg Josefin Landgren
Silaah B 59,5kg Annie Nilsson Lindahl
Hurra    57,5kg Shane Karlsson
Ghallab    59,5kg Per-Anders Gråberg
Toutatix S 59,5kg Dayverson de Barros

 

Se även Nalles snabba tips på veckan båda löp nedan.

”Araberna ska ut i två lopp inom ett par dagar och man börjar på Jägersro d. 20’nde med Ramonia Cup. Här bör Al Malik vinna. Han debuterade som tvåa bakom Al Shamoos och visade redan då en bra bit over de 58 det krävs för seger. Samtidigt slog han såväl Maximus och Winston Rocket som Neros Expo stort och har nu lopp i kroppen. Han är dock grön och skulle han svika är det absolut möjligt, att segraren åkar hem med sponsorn. Kanske inte med Estelle, men Maximus har blivit stabil i år och senast slog han Winston Rocket med hals. Han står dock 3 kg sämre till denna gången och Maximus får skynda om gamlingen har vaknad på rätt sida. Än mera om El dor Pribot också har gjort det. Han och Winston slår ofta varandra, men han slår som oftast Winston.
Neros Expo väntar vi på och Saffiya blev akterseglad av Al Shamoos i sitt kval.

 

Två dagar senare är det dags för Bro och Lill Sham Cup över 2100 m. För de bästa och här ställs de två Europafararna Hurra och Jaldi Karo mot varandra. Det blir att hålla i hatt och brillor. Gamle klasshästen Ghallab står ett enkelt kilo sämre till än de två. Höst och dirt är hans grej, men han starter sparsamt och detta är hans säsongdebut. Den har har Silaah bakom sig efter 10 månadars frånvaro och då han var huvudet bakom Hurra. Nu står han 6 kg sämre till, men han har lopp i kroppen och var tvåa i loppet förra året. En Triochans alla dagar. Medan Pamills Lipse och Ishraaq bör vara aningen för korta i rocken är nye Maghazi ett frågetecken, men han står sämst till av alla.”