Fyra lopp på Shadwell-dagen 4 juli

Nytt för i år: 4 juli planeras Shadwell-dagen på Bro Park, med fyra lopp för arabgaloppörerna. Sammanlagd sponsring motsvarande  480 000 kronor fördelas i olika nivåer på ett Gr3-lopp, stoloppet Fillies & Mares, en mile-handicap för hästar med minus 6,5 kg (4-åriga) respektive minus 5 kg (äldre) och en sprint för hästar med max 55 i handicaptal.

Precis som tidigare rids de två enskilt högst betalda loppen på Gärdet 6 juni: Nationaldagsgaloppens HH Sheikh Zayed Bin Sultan Nahyan Cup, och HH Sheikha Fatima Bint Mubarak Ladies IFAHR Cup.
Veckan efter det är det dags för SARA Grand Prix på Strömsholm.
I augusti planeras ett välbetalt Sheikha Fatima lärlingslopp på Klampenborg, en sprint.
Eftersom Gr3-loppet som normalt rids på Cup-dagen är flyttat till Shadwell-dagen kommer det större arabloppet på Cup-dagen att bli Lill Sham Cup, med något mindre pengar än i Gr-loppen, men med bibehållen proposition i övrigt.
Gr3-loppet Wathba Stud Farm Cup har vi berättat om tidigare, det rids som vanligt på Prammsdagen som i år ligger redan 3 maj. Wathbas Gr3-sprint rids 6 oktober.
För att passa in bland alla välbetalda lopp under säsongen, och utifrån de tävlingstillfällen vi fått, rids arabderbyt 9 oktober.
Lycka till under en spännande säsong!