Nalles tips till Red Baron Mile

Onsdagens övning på Jägersro är en åderviktslöpning över 1730 m. Den går som dagens 6’te lopp och ingår som V5-3 och V3-1
På vikter och form ska Niraan hålla det mesta av fältet.
Med chanstalet +1½ står hon bäst till, medan Elliot står på på -10½, Lee Loo Minai på -12½ och Blyte på -9½. Däremot står El Quattro bara 1 kg sämre till. Han uppträder dock som en skugga av sig själv och Niraan ska hålla honom på visad form, liksom hon ska hålla de förrnämnda.
Niraan har mött goda, men ojämna Lee Loo två gånger i år och varit rejält före båda gångerna. Genom formen på henne ska Niraan också hålla Arrtalo (-14½) och Portero (-15½) , som dock är sparsamt startad och visade klar formförbättring senast. Här var stallkamraterna 8-9 lgdr före debuterande Jack Daniels.
Han bör dock vara förbättrad liksom Choumouk Qardabiyah, som debuterade med vinst i det loppet en halv längd före Arrtalo, trots hon var mycket grön. På Jägersro blir det säkert också mycket at titta på, men med debuten överstökad och lite större koncentration är det inte omöjligt, att hon kan bättre sig de 6-7 kg som behövs till Niraan.

Niraan – outs.: Choumouk Qardabiyah

/NALLE