QUEEN ANNE MEMORIAL TILL HIGHLAND QUEEN

Familjen är värst och 4-åriga Highland Queen förde familjens sprinttraditioner vidare 16/5 på Göteborgs gräs i en 0-65 löpning på Göteborgs gräs till minne om Queen Anne. Det är hon värd. Dels var hon själv en duglig galoppör, som var obesegrad på Klampenborg och dessutom har en seger i Gothenburg Fillies and Mares bland sina sex fullträffar. Dels som mor till flerfaldiga Gruppvinnaren Macallan och nu också till hans helsyster Highland Queen.

Det var utlovat ett spännande löp och det blev det också med CR Yaqzhaan som folkets föredragna. Han var också snabb ut, men ville inte ha fronten. Det utnyttjade Highland Queen, LS Armani Diamond och Pharitz Dahhia sig av så snabbt, att Yaqzhaan kom på mellanhand och sedan aldrig kom in i leken igen. Runt svängen började köhästarna Roslyn och Golbert jobba sig ikapp efter Katyusha hade gjort et försök. In på det långa upploppet var Highland Queen framdeles i front.

Den tunga banan började dock göra sig påmind för det unga gardet därframme och Armani Diamond fick ge sig först. När Pharitz Dahhia också började få tunga ben, fick de äldre Roslyn och Goldbert klorna i henne. men även om heritagehästen Goldbert var snabbast mot mål, fattades det en nos för att slå en lika heroisk Highland Queen /Malin Holmberg (Sjökvist). Allt det och mera till, kan man se på videon som har postats här på sidan.SARA och arabgalopp gratulerar och tackar dagens sponsorer Kimfors och Håkansson.