Risk för röra om Top Spin sviker

Arabernas Ceasar Sprint (Täby V5-2) över 1350 m lär få en befogad favorit i Top Spin. Han har slutat tvåa i sina båda starter och är, trots orutin, den enda med stabil form i detta ganska lågklassiga loppet. Skulle han svika ser det rörigt ut.
I debuten var Top Spin halvlängden efter hyggliga Al Murjaan. Nästa gång ute var han lika långt efter What a Wonder, som tillhör Derbyårgångens topp.
Här var Jolie Trixler slagen tiotalet längder efter paus sedan i vintras, där hon två gånger tog andraplatsen bakom utmärkta, men något enigmatiska, Pamills Lipse – om än på ett visst avstånd – medan Kid Rock bara var slagen tre längder.
Kid Rock har, som de flesta andra i fältet, en instabil formkurva, men glimtar till ordentligt ibland. Har ofta matchats mot de bästa, och kanske kort distans är melodin. Han var åter stort slagen i senaste starten, men en bra bit före en avhäktad Sehl Alqardabiyah, som slog  honom i sin debut.
Med två starter bakom sig är det nu lite upp till bevis för Sehl, liksom det är för lika orutinerade El W Dora, som slog båda Sehl och Kid Rock i sin debut.
I andra starten var El W Dora femton längder efter What a Wonder och Top Spin, men en upprepning av debutformen kan göra henne kombaktuell.
Qadir har inte visat mycket i år och borde få svårt.
Macallan och Fajd Qardabiyah är båda bara tre år och debuterar här. Unga och oerfarna som de är har båda dock härstamningar som, i alla fall på sikt, förpliktar till att visa mera än de runt 45 det krävs för att de ska vara med här. Det får man för framtiden hoppas att de kan.
/NALLE

Ceasar Arabian Sprint går som dagens sjätte lopp, och är andra avdelning i V5:an.