SKARP DUELL I WATHBA STALLIONS CUP (Gr3)

…..mellan storfavoriten Ayman och fältets nästminst betrodda häst. Bieshan från Conny Fraisls stall i Polen. Förstaårstränare i eget namn med många år i gamet som medtränare, sa Fraisl på förhand, att hon inte alls var säker på var Bieshan stod. Han hade gått bra bra på gräs med stallets förstejockey Dastan Sabatbekov. En 24-åring från Kirgizistan, som kom till Polen för två år sedan och hade vunnit 98 lopp tills vidare. Hästen var för första gången på dirt, jockeyen var första gången på Jägers och från ett startspår med bara Sahm al Khalediah utvändigt om sig på 1730.
Handicappern var också ganska ljummet inställd till Bieshan och menade han var 8 kg sämre än Ayman. Det var han då inte och att hans jockey var tuff, visade han redan in i första sväng. In bakom och riden framåt mot en bra position, sa Bieshan ifrån överför Mohaymin, som fick bilda agterlanterna med Ayman oc No Risk No Reward. Efter Djelano och Max Factor inte kom till start, stack istället unga Pharitz Jawad till front med Top Medina, CR Yaqzhaan, Pharitz Munla i släptåg och Lindahl’s Avatar någon längd efter. Jawad kom under tryck in i upploppskurvan av Top Medina och medan Bieshan fortsatte sin färd framåt i den tätnande trafiken, satt Ayman fast i den. All dressed up and nowhere to go, fick han först fritt spår, när fältet bredde sig ut över hela banan inför upploppet.
Då hade först Top Medina gått om Pharitz Jawad medan Bieshan satte segel mellan hästar, när No Risk No Reward och Mohaymin kom ångande utvändigt. Vid utgången av svängen var Bieshan uppe hos Medina med fem hästar flåsande i nacken. Av de gick Ayman bäst och efter de hade satt av Medina var det två hästar kvar at göra upp om segern i Wathba Stallions Cup. Ayman närmade sig Bieshan meter för meter, men den franskfödda Nieshan-sonen bet föredömligt ihop och hade huvudet först på linjen i en pulshöjande finish. Sedan kom No Risk No Reward tre-fyra längder efter in på tredjeplatsen en hals före stallkamraten Top Medina och Mohaymin tog sistapengen som femte.

SARA och arabgalopp gratulerar till segern och tackar Jägersro, SG och inte minst sponsorn HH Sheikh Mansoor Racing Festival, som genom Lara Sawaya har stödjat den skandinaviska arabgaloppen från så långt tillbaka, att Danmark och Norge också avhöll arablopp. Det tyckte Fraisl var bra och tackade Festivalen i hoppet om den ville fortsätta stödet. Hon skulle gärna komma tillbaka för så fina lopp och gärna med samma resultat