Tips till Pamir Mile på söndag

Arabernas uppgörelse under söndagens tävlingar på Göteborg är en blandat lanthandel med massor av frågetecken.
Fyra av de sju startande ståtar med ett formtal och på pappret ska Nashwill vinna före Sehl Quardabiyah och Winston Rocket.  Ingen av dom har rosat marknaden senare tiden, men alla har nog väntat på gräs.

Nashwill och Winston har slagit varandra de två gånger de mötts på dirt, och Winston var 5 längder före Nashwill på Göteborgs gräs förra året.  Kanske vägs de 5 kg säsongdebutanen Nashwill står bättre till här upp av de två gånger Winston har startat i år.
Sehl Alquardabiyah säsongdebuterar också. Han står 2 kg sämre till än Nashwill, men gjorde sin bästa prestation när han på samma bana och distans var 10 lgdr. efter Macallan förra året. På dirt har han och El W Dora sprungit om varandra, när de mötts. Dora har ännu inte tävlat på gräs och står 12 kg sämre till än Nashwill, Hon stod dock sämre till mot Winston Rocket när hon årsdebuterade på Jägersro som trea, och var långt före honom.
Red Sham har startat én gång och det var ett prov utan värde, då han dröjde sig kvar länge i boxarna. Har han lärt av detta kan det vara en fördel gentemot de ostartade.
El Justice och Shakir debuterar efter att tidigare ha varit strukna inför tävlingar. Var de står är inte lätt att veta, men det kanske är värd att notera att ryttaren stallet oftast använder sitter på Shakir och inte på stallkamraten El W Dora.
Al Raha debuterar också, men kan vara svaret på alla frågetecken. Det franskfödda stoet kvalade nyligen på Jägersro och var i mål en bra bit före sin följehäst Sehl Alquardabiyah.
/NALLE