3 X DIAR PÅ BRO

Måndag 18/6 har de arabiska fullbloden tre lopp på Bro. De ligger först på en kväll, som annars innehåller två stycken Guineas, Bloomer’s Vase och Stockholms Stora Pris /Gr3) för de engelska fullbloden. Stockholm Arabian Cup är också en Grupp 3 löpning och det högst doterade av arabernas Dubai International Arabian Racing sponsrade loppen.

Macallan är hästen att slå i tiohästarsfältet. Ha årsdebuterade med nästan att hålla hem mot Jaldi Karo i bådas årsdebut över 1730 meter, men över 1500 senast på Gärdest parkerade han fältet. Här misslyckades Jaldi Karo, men Cupdistansens 1850 meter borde passa honom bättre än Macallan. Al Mounteze Monlau var trea i båda dessa loppen och båda Jägersros dirt och Gärdets marknad torde ha varit nytt fö honom. De två andra har ett par tre kilo i hand på honom, men det är ändå lite upp till bevis. Han står på samma tal som sparsamt startade gästen Shadwan al Khalediah, som efter sex segrar sprang på karriärens första nederlag i årets debut. Han var långt före stallkamraten Burkan al Khalediah, som han också slog förra året hemma i Polen fast inte alls med så mycket och Burkan aK ståtar själv med en formrad om 16/6-5-2.

Våra polska vänner hjälper också till i Fillies & Mares över 1600 m. Inte utan chans heller. Unga, orutinerade Top Medina har segrat i sina båda starter och det svenskägda stoet är i topp tre på pappret. Lika unga Cleopathre kommer från en knappt så spektakulär rad från Frankrike, men ändå ett kilo bättre formtal. Det blir hennes årsdebut, varemot Al Raha på samma tal har två lopp i kroppen. Det lär bli ett spännande lopp på flera sätt trots det lilla fältet om fem.

Det finns dubbelt så många i inledande sprinthandicappen UAE Embassy Trophy. Lets do It har hittills vunnit eller blivit trea såväl här som utomlands. Senast trea bakom Mahany de Piboul över 2100 meter och det kanske var för långt för förra ”Årets Rookie”. Mahany de Piboul kan mycket, när han är på humör. Det kan Maghazi också och båda kan sprinta. Senast där vann Maghazi med hals över Mahany dP men är ett par kilo sämre inne nu. Dagsform och löpförlopp lär avgöra och får Mr Maximus sin långa spurt att bita behöver han inte vara långt borta. Det gör inte heller Murtajiz vara om han har mognad till. Ja, sprinthandicaps är notoriskt öppna och det ska också ridas om det