Nalle-tipset till Eldorado Mile

På söndag rids säsong 2014´s sista arablopp. Eldorado Mile över 1600 m går som dagens 7’de lopp och är V5-4 och V3-2.  Det är en åldersviktslöpning för hästar med max 60, alternativt inget formtal. Hästar som kan hålla hygglig form, även om de kan vara långt slagna i de bättre loppen.

Med 4 andra- och en tredjeplats har Meduz (chanstal -11) de bästa meriterna trots att han ännu inte har vunnit på 17 starter. Det har däremot Flying Chanel (-21) och Matess (-17) gjort varsin gång. Med undantag av när ojämna Matess vann sitt lopp brukar Meduz dock vara före dom, och båda står sämre till än han på söndag.
Hans två stallkamrater, de orutinerade Pamills Lipse (-9) och Ge Qadir (-3), står dock bättre till – och Qadir bäst av alla. Deras tal kommer huvudsakligen från Derbyt, där de slutade fyra och femma i femhästarsfältet. Qadir var då 11 lgdr efter W Catchcash, men 7 lgdr före Lipse, som ännu inte har slagit någon häst.
I sin efterföljande start var Qadir sist, men till bra hästar, och i motsats till flera av motståndarna är det inte länge sedan han gick lopp.
Det är tre månader sedan också orutinerade Jolie Trixler (-19) startade. Hon debuterade bra, men kom lös på stan efter loppet, och har inte hittat tillbaka till den formen i sina två efterföljande lopp. Kanske vilan har gjort henne gott.
Lisa Marie och Celistar är debutanter, men i alla fall Celistars kvaltid var tillräckligt bra för att inge förhoppningar direkt. Debut är dock debut och det är chansartat att inte gardera.

Celistar – Ge Qadir
outs.: Meduz

/NALLE