Nalles tips för Onsala Rookie Run

Söndagens Onsala Rookie Run över Göteborgs 1300 m har blivit en rumphuggen affär trots ett antal 3-åriga samt 4-åriga och äldre maidens borde känna sig manade att gå ut i årets kanske lättaste uppgift för denna kategorin. Fem hästar kommer till start i åldersviktslöpningen, som ligger som dagens 7’nde och är V5-3 och V3-1.
Onsala Arabians ställer själva upp med två hästar. De enda med formtal. Medan Portero ännu inte har visat mycket på sina fåtal starter är Arrtalo hästen att mäta sig mot. Med ett formtalsbästa på 50 står han numera på 46 och är 16 kg bättre inne mot stallkamraten. Han har hämtat sina två tidigare andraplaceringar på Göteborgs gräs och är fältets mest rutinerade. I år har han dock inte sprungit upp till sitt tal på två starter.
Jolie Trixler debuterade med en godkänd fjärdeplats, där hon sprang till i överkant 50. Hon tappade dock sin ryttare efter mål och blev diskad för inte att kunna väga tillbaka. I sin enda start efter gick hon sämre, och var slagen av hästar som hon slog i debuten. Det gör henne svårbedömd, samtidigt som hon inte startat på fyra månader.
De två 3-åringarna Jack Daniels och Choumoukqardabiyah går båda sitt första lopp någonsin. Choumouk kvalade på en så pass bättre tid att hon borde slå Jack Daniels. Även om hon debuterar är det ingen omöjlighet att hon kan visa 44-45 redan nu och därmed vinna loppet, trots Arrtalos större erfarenhet.

Arrtalo / Choumoukqardabiyah
outs.: Jolie Trixler

/NALLE