Nalles tips till kvällen!

ARABDERBY

Torsdagen d.5/10 står det två lopp på programmet för araberna.

Skandinaviskt Arabderby rids som dagens första lopp och utanför streckspelet. Det är sponsrad av välkända ägaren dr. al Nujafi, som nyss vann Gr1 uppgöret Trophy des Juments i Frankrike med egenuppfödningen Muneera. Här han han ingen med och bästa hemmachansen i lär vara Hagmans Al Malik. Han spöade Neros Expo rejält i sin debut och såg bra ut, när han senast vann på Jägers i sin andra start. Då slog han åter Neros Expo, men på den längre distansen bara med 4 lgdr. Nu är det än längre. 2200 m.

Så långt har bara de holländska gästarna varit ute över. Le Jason har vunnit på distancen och är rankad 3 kg över Al Malik. Han har varit på Jägersro förut och visade senast fart, när han var med över 1000 m. Makbar de Piboul är högst rankad av alla. Det syns inte direkt i resultatraden varför, men man kommer inte fra Holland med en enkelt häst för att springa om sista pengen, men den tycks vigd åt Millian ändå.

WATHBA STALLIONS CUP (GR3PA)

Det kommer elva hästar till start i Wathba Stallions Sprint Cup efter en strykning. Som dagens femte lopp är det med på båda V4 och V5 och här är Macallan är hästen att slå. Han har vunnit loppet de två senaste åren och årets form står inte tillbaka. Efter vinsten på Gärdet har han skaffad sig internationellt renommé med Gr1 placering och Gr3 vinst i England. Då passade han samtidigt på att slå två av dagens huvudkonkurrenter. Storm Troupour med 2½ lgd och Lou Raynal med 4 mera. Holländska Chalwa du Breuil har också slagit Lou Reynal, men på 1800 och har nog inte fördel av korta 1200 m. Det har Mad Makz. Själv vinnare av detta loppet började han året med att slå Macallan på bana och distans. Efter ännu en seger gick det grus i maskineriet. Senast var han dock jämsides Jaldi Karo över 1400 m. Dagens distans är nog inte till Jaldi Karos fördel, men han behöver inte vara långt borta. Mad Makz var ändå bara längden efter Macallan i förra årets upplaga.

Då var Storm Troupour blott ½ lgd efter Macallan och Bisht trea nosen efter. Bisht har ingen form att peka på i år, men han gillar kort och Jägersro. Det återstår att se vad 3-åriga Al Shamoos tycker om banan. Bakom sig har hon bara debuten, som hon vann lätt över Al Malik. Hon kan vara vara bra, men orutinerad som hon är, får hon nog rikta in sig på de mindre prispengar liksom Maghazi, Pamills Lipse och Mahany de Piboul.