Tips till Polytuft Trophy

Polytuft Trophy. Ålderviktslöpning, Jägersro, 1730 m (V5-5). I ett lopp med glädjande många, men svårbedömda nykomlingar utan formtal, står El dor Pribot och Rugosza ett kilo bättre till än GE Qadir.
Qadir sjunker ständigt i formtal och har då också varit en del senare hemma än EdP och Lee Loo Minai i sina två senaste starter.
I båda dessa har EdP varit ett par, tre längder före Lee Loo, som står fjärdebäst till. Utan de stora viktskillnader från då tills nu, och med det bättre startspåret, bör 4-åringen åter vara före även om han ännu är grön med bara två lopp bakom sig. Han var dock inte grönare än att han slog äldre hästar i debuten.
Andra startens tredjeplats är mera klurig, då Al Murjaan inte boostade formlinjen på Strömsholms notoriskt svårbemästrade bana.
Rugosza är desto mera erfaren, men hade inte fått till det på länge, före hon årsdebuterade med en fjärdeplats på Klampenborg och åter såg löpsugen ut. Dirt har dock aldrig varit hennes bästa underlag.
Såväl Matess som LL Kid Rock och SM Wajeeh står för dåligt till, och nykomlingarna behöver inte visa mera än mellan 36 och 40 för att slå dom. Samtidigt behöver de inte visa mera än lite över 50 för att vinna.
Debut är debut, men de franskimporterade Al Haail (en tidigare start) och Sehl Alqardabiyah torde på sikt ha högra ambitioner än så.
Det borde de svenskfödda också ha och och det blir kul att se vad CH Piecepi, What a Wonder, Red Sham och El W Dora kan ställa till med.

El dor Pribot – Lee Loo Minai – Al Haail
(outs: Rugosza)
/NALLE