Nalles tips 15/4

Bakom lykta dörrar på Bro d. 15’de april. Det är i dagens sista avdelning av V5’an. En åldersviktlöpning, där ett stall kommer med 5 av de 8 startande. Bland dom Skandinaviens p.t. högsta höns Afja’an, som står klart bäst till med 7 kilo i handen på stallkamraten, den f.d. Derbyvinnaren Lets do It. Även om Afja’an aldrig har vunnit över dagens 1200 m är han stabil medan Lets do It kan ha beslutångest i boxarna och det funkar inte riktigt över sprintdistans. Med en dubbelhandfull kilon i hand ska Afja’an slå Djelano nio gånger av tio och vad Pericles kan efter två 4’de platser i Holland, där han var långt slagen återstår att se medan Ganjer debuterar och båda får visa vad de går för, innan man spikar dom.
Det samma gäller för Max Factor, som också bara har hunnit kvala, men inte för Elmajed, där som 3-åring kom, såg och segrade med 10 lgdr i sin Sverigedebut efter två lopp i kön i Frankrike. På den segern står han blott 3 kg sämre till än Lets do It och med rätten att utveckla sig.
Den har Mohaymin också. Han bär 1,5 kg mindre än Elmajed och vid en snabbtitt på programbladet, ser det ut som han i Frankrike har gått bättre än stallkamraten har gjort i samma klass lopp. Han är oprovad på distans och underlag, men han får 7,5 kg av Afja’an och det torde bringa honom en bra bit i onsdagens uppgör. Hursomhelst blir han spännande att se, liksom vilket formtal han vill komma att få.

Afja’an – Elmajed – outs.: Mohaymin

Arkivbild på Afjaán