PRESIDENT OF THE UAE CUP KOMMER TILL JÄGERSRO 2/8

Den prestigefyllde serien av President of the UAE Cup löpningar har glädjande utökads genom att Sverige har fått ett av dom. Det är pokaler och en stor prissumma att springa om förutom hedern.

Nio hästar har känd sig manade och bland de, omslagspojken Mehdaaf Athbah. Fältets enda utländskt tränade gäst och en berest herre trots han är relativt sparsamt startad. Statistiken är också bra och nederlag till Gr1 vinnare av Jewel Crown, Kahayla Classic och Saudi Cup ursäktade. Han resar nog inte hit utan orsak och han har högsta formtalet, men på vikterna står Macallan ett par kilo bättre till. De valda vikterna gör också att båda Ayman och Afja’an, som var en längd efter Mehdaaf Athbah i Belgien förra året, står 1 kg bättre till denna gången.

Dessutom tände Afja’an till halvlängden efter Top Medina i senaste starten över 1600 m, men ett par längder före Gr3 vinnaren Ayman, som hittills också har haft en halvtung säsong. Sprintstjärnan Macallan kom i mål mellan de två stallkamraterna efter gången innan att ha slaget unga Sihrano du Cayrou med en längd över de kortare 1400 m på Göteborgs gräs. Efter de två var Top Medina bäst av resten, som inkluderade Jaldi Karo, Ayman, Cleopathre, Elmajed och Afja’an i nämnd följd.

Top Medina var dessutom snabb nog att slå Macallan över 1200 m och på pappret ska hon denna gången inte vara 4 lgdr efter Sihrano du Cayrou som i Gr3 löpningen, där de senast möttes. Den emiratägda hingsten står till nästan som de topprankade Mehdaaf Athbah och Top Medina och 3 kg sämre än Macallan, men han har knappt satt en fot fel i sin korta karriär och lär bli hemmafavoriten.

(Foto av Mehdaaf Athbah från belgiska arabsidan efter segern i Ghlin)